Poljoprivredna škola - Mezőgazdasági Iskola


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/poljosk/public_html/poljoskola.edu.rs/plugins/content/imageshow/imageshow.php on line 25

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/poljosk/public_html/poljoskola.edu.rs/plugins/content/imageshow/imageshow.php on line 38

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/poljosk/public_html/poljoskola.edu.rs/plugins/content/imageshow/imageshow.php on line 52

Állategészségügyi technikus

vethu

A szak kódja: SBBT SB 4A07M

Az állategészségügyi technikusi szakirányzat elvégzésével a tanuló felkészül az állatorvos mellett betöltött, asszisztensi munkára. Feladata az állatok ápolása és egészségügyi ellátása, az állatorvosi rendelőkben és a külső helyszíneken.

Szaktantárgyak: anatómia, fiziológia, állattenyésztés, patológia, az állatok ápolása és gondozása, állatok betegségei stb.

A tanulmányok végén a tanuló érettségit tesz, amely magyar írásbeli dolgozatból, szakmai tudásfelmérőből (teszt) és szakmai gyakorlatból áll. A sikeres érettségi után a tanulók oklevelet kapnak a szak elvégzéséről.

Az oklevél megszerzésével a tanuló elhelyezkedhet farmokon, állatorvosi rendelőkben, mezőgazdasági gyógyszertárban, vágóhidakon stb.

A tanuló továbbtanulhat az Állatorvosi- és Mezőgazdasági egyetem minden szakirányzatán, illetve minden természet- és társadalomtudományi egyetemen.

Ön itt van: Szakok és irányzatok / Négyéves szakok / Állategészségügyi technikus