Poljoprivredna škola - Mezőgazdasági Iskola


Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/poljosk/public_html/poljoskola.edu.rs/plugins/content/imageshow/imageshow.php on line 25

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/poljosk/public_html/poljoskola.edu.rs/plugins/content/imageshow/imageshow.php on line 38

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/poljosk/public_html/poljoskola.edu.rs/plugins/content/imageshow/imageshow.php on line 52

Az iskola története

A topolyai Mezőgazdasági Iskola mai épülete 1962-ben épült fel. Azzal a céllal hozták létre, hogy a mezőgazdasággal foglalkozó fiatalok korszerű ismeretekhez jussanak.

1965-ben a Pannónia birtok 136 ha földet, gazdasági épületet és jószágokat adományozott az iskolának, így megindulhatott a gyakorlati oktatás a Tangazdaságon.

Az 1977/78-as tanévben Petőfi brigád Mezőgazdasági Iskolaközponttá szervezték át az iskolát. Három irányzat indult: növénytermesztés, állattanyésztés és mezőgazdasági gépészet.

A reformoknak köszönhetően 1990-ben iskolánk mezőgazdasági, élelmiszertermelő- és feldolgozó szakosítású lett.

Az elmúlt évtizedekben számos nehézséggel kellett szembenézni iskolánk dolgozóinak, tanulóinak, ám ezeket átvészelve arra törekedtünk, hogy lépést tartsunk a világban végbemenő változással, fejlődéssel. Új reformokba kapcsolódtunk be, melyek által hatékonyabbá vált az oktatás.

Iskolánkban több négy és hároméves szak közül választhatnak a mezőgazdaság iránt érdeklődő fiatalok.

Tangazdaságunk folyamatos korszerűsítésen megy át. Az elmúlt években új tanterem, lányöltöző készült.

Létrehoztak egy sertések mesterséges megtermékenyítésére alkalmas központot, fóliasátrakat, két silót, földalatti tározót. Utak épültek a tangazdaság területén, amelyekkel könnyebben megközelíthető a gyümölcsös és a szőlőskert. A mechanizáció felújítása folyamatos.

Iskolánk számos pályázatot megnyert, és több alapítvány is segített abban, hogy mára Vajdaság egyik legszínvonalasabb mezőgazdasági iskolája legyen.

2002-ben épült fel a sportcsarnok, amit nem csak a mi tanulóink használhatnak, hanem számos rendezvény helyszínéül is szolgál. Többek között itt rendezik meg évről évre az EXPO-t is.

2008-ban a Tartományi sportminisztérium segítségével konditermünk is lett. Az Esély a stabilitásra Alapítvány révén egy jól felszerelt konyhával lettünk gazdagabbak, ahol az élelmiszeresek végzik gyakorlatainkat.

Az iskola célja, hogy a már meglevő ismereteit továbbadja, és újakat szerezzen. Értékes kapcsolatokat alakítottunk ki az országon belül és az EU-hoz tartozó környező országokkal is, ahol korszerű mezőgazdasági és élelmiszeripari ismeretekhez juthatnak diákjaink. Testvériskoláink vannak Szentesen, Jánoshalmán, Bárban, de nagyon jó a kapcsolatunk a péceli, gyomaendrődi, kaposvári, pétervásári iskolával is.

Ön itt van: Iskola / Az iskola története