Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/poljosk/public_html/poljoskola.edu.rs/plugins/content/imageshow/imageshow.php on line 25

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/poljosk/public_html/poljoskola.edu.rs/plugins/content/imageshow/imageshow.php on line 38

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/poljosk/public_html/poljoskola.edu.rs/plugins/content/imageshow/imageshow.php on line 52

Pekar

  • Štampa

pekhu

Šifra struke: SBBT SB 3A23S

Ukoliko voliš miris svežeg hleba , zanima te od čega se pravi testo za kifle i perece,  onda izaberi zanimanje pekar!

Pored pekarske možeš da  savladaš i poslastičarsku veštinu, kako se pravi čokolada,  bombone i ostali slatkiši. Praktična nastava se odvija jednom nedelјno u savremeno opremlјenoj pekari škole i u okolnim pekarama.

Posle završetka školovanja za pekare jednostavno se možeš prekvalifikovati za mesara ili prehrambenog tehničara.  Ako ne želiš dalјe da učiš možeš biti samostalan pekar ili poslastičar.